Opdracht…

Niet echt Spaans benauwd kreeg ik het gisteren na een telefoontje van een nichtje van hubby. Toch lichtelijk een klein paniekske. Allez tóch van die aard dat ik er vannacht een nachtmerrie door had.

Volgende zondag geven zij en haar echtgenoot een tuinpartijtje voor de familie met als reden dat ze beiden de kaap van de vijftig hebben gerond en ze “zoveel” jaar in het bezit zijn van een officieel boterbriefje.

Haar vraag was of ik, aangezien haar mama (zus van hubby) toch ook al gevraagd had van wat sfeerfoto’s te maken, ook niet wat familieportretten wilde schieten. Ze hadden het daar al vaker over gehad van een mooi portret van alle kinderen te laten maken voor bij hun ouders boven de schouw! Maar ‘t was verdomd moeilijk om iedereen gelijktijdig bij een fotograaf te krijgen en nu deed die gelegenheid zich een keer voor en of ik dan niet fotograaf van dienst wilde zijn.

Ik ben niet zo een portretfotograaf vandaar die lichtelijke paniek.

Tijdens de fotoles als er portret op de agenda staat, kijk en luister ik wel maar hou me meestal op de achtergrond en laat hen die daar meer vreugde uit halen hun gang gaan. We kunnen ook niet allemaal tegelijk rond het model hangen, maar nu heb ik het dus vlaggen.

Hoe stel ik best mijn toestel in? Welke lens gebruik ik best? Ik ben alvast wat gaan inlezen maar zal toch ter plaatse de situatie moeten inschatten qua omgeving, licht en dergelijke…

Ik begon in ieder geval al met de voorbereidingen. Batterijen worden geladen, SD-kaartjes geformatteerd dat zijn zowat de dingen die vandaag op het programma staan terwijl ik wacht op afkoeling en stillekes hoop dat ik deze opdracht volgende zondag tot een goed einde breng.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s