Efkes zeuren…

Niet over het warme weer… dat moeten we nemen zoals het komt…

Eigenlijk is dat zoals haast alles te nemen is!

Ziek worden daar kiest een mens ook niet voor!

Maar nu stond ik net wel voor een keuze. Efkens een moeilijke…

Het zit namelijk zo… onze auto niet eens zo héél oud (6jaar) met 115.000 kilometertjes op de teller verkoopt al meer dan een half jaar kuren. Dat zou eigenlijk niet echt mogen. Ook al omdat we het karretje heel plichtbewust altijd goed hebben laten onderhouden. Zelfs een tussentijdse beurt voor we op vakantie gingen, leek ons zinvol.

We hadden op 80.000 km ook al eens een grote storing waardoor we moesten worden gedepanneerd met als oorzaak één of andere kapotte riem. De autofabrikant nam de kosten volledig op zich gezien het een fabricagefout eigen aan het model was. Oef! Wel hield dat in de auto een week missen. Gelukkig ben ik niet te bedeesd en heb om een vervangwagen gepleit en na stevig aandringen ook gekregen.

Nu begon de misérie bij nader inzien al vorig jaar september toen we de boodschap kregen dat er een storing in de motor was. Naar de garage dus. Olie bijgevuld. Klein euvel, vlug verholpen.

Maar daar bleef het niet bij. In december staat de autokeuring geprogrammeerd en dus ook een groot jaarlijks onderhoud. En iedereen weet wat dat kost.

Goed denkt een mens dan… we zijn weer eventjes gerust, ware het niet dat “eventjes” in februari alweer naar de vaantjes was. Alweer een melding motorstoring. Alweer de olie die moest worden bijgevuld.

Als in april dan nog maar een keer hetzelfde euvel zich voordoet en er geen drup olie meer in het reservoir zit, dan begint een mens zich toch vragen te stellen!? Bij nadere inspectie naar de oorzaak en met als resultaat dat de motor dient te worden vervangen, ging ik toch steigeren.

Een nieuwe motor!? Geen sprake van! Ook omdat ik vooruitziend was geweest en we na de storing in februari en na uitvoerig pleiten bij hubby, want die was niet direct om, voor een nieuwe auto gingen. Ik bedenk me nu zo tussendoor dat ik advocaat had moeten worden. Ander merk, andere garage dus.

Maar een nieuwe auto dat is geduld hebben, das alom bekend. Een half jaar is voor de onze de prognose.

Laat dat nu net iets te lang zijn! Vanmorgen weer een storing! Dit keer in het “electronisch circuit”. Blijkt dat, om het simpel te zeggen, de zekeringkast dient te worden vervangen. Kosten, samen met de analyse van vandaag goed voor 650 euro.

Daar sta je dan… doen we dat nog met het vooruitzicht op dat nieuw karretje dat er zit aan te komen, kunnen we het risico nemen van het niet te doen en in panne te vallen. Afspraak voor reparatie dan toch maar gemaakt. Maar stel dat die nieuwe auto er nu voor die dag gaat zijn?

Even in dubio…

Een gedachte over “Efkes zeuren…

  1. Die auto had ik al lang verkocht hoor… Het is zo’n typische maandagochtend of vrijdagavond auto die inderhaast in elkaar is geflikkerd, met alle gevolgen van dien…
    Op een nieuwe wagen kan je heel lang wachten (levering tijden van meer dan 1 jaar zijn geen zeldzaamheid)
    Je kan ofwel een 2dehands auto zoeken (héél moeilijk vandaag) ofwel een stock wagen van eender welk merk. Die kunnen bijna dezelfde dag geleverd worden…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s